16:45

ESK Bandy

Referat: GH Bandy - ESK Bandy

Äntligen seger!!! men det borjade inte så bra....
GH tog tag i taktpinen direkt man är bra på att hålla bollen och att invänta rätt läge innan man går till anfall medan vi stressade och tog massor med felbeslut, det märktes att vi inte varit på stor is sedan den 22 november. Eftersom vi inte hade någon vidare ordning på försvarsspelet tilllät vi GH skapa chans på chans och efter dryga kvarten spelad gör de också första målet. Det är ett frislag fån kanten som går efter isen till en ensam GH spelare vid bortre stolpen, han hade gott om tid att lägga in bollen. Nu rasar allt samman för oss, GH spelarna får åka som de vill och har inga problem att göra både 2 och 3-0 inom några minuter. :(
Som tur är har vi spelare som inte behöver så mycket för att göra mål, Purkner reducerar kort efter GH's 3-0 mål! Han är iskall när han plockar ner ett högt inspel i straffområdet och skickar in 3-1 i bortre burgaveln. Ett mål var tydligen precis vad vi behövde nu börjar vi skapa lite chanser samtidigt som vi tätat de värsta läckorna i försvaret, resultatet står sig dock halvleken ut.

Robban gör 3-2 på straff efter att Sankan åkt på en bentackling, som tur var kunde han spela vidare. Kvitteringe låter inte vänta på sig :) Jansson slår ett riktigt fint uppspel till Purkner som åker sig nästan helt fri GH bryter dok i sista sekund men Robban är där och petar in 3-3. Nu är det vi som kontrollerar matchen, vi har fått ordning på försvarsspelet och GH tilllåts endast komma i enstaka kontringar.
Efter drygt 25 minuter i andra halvlek tar vi ledningen! Sankan skjuter i stolpen på en höger hörna, alla tror målvakten ligger på bollen men Uffe lyckas hitta bollen i röran och kan rulla in 3-4!! Glädjen blir dock kortvarig på GH ganska snart efter vårt ledningsmål kvitterar.
Med dryga kvarten kvar får dessutom GH straff... tack och lov är Mackan omutlig och räddar! vi avvärjer dessutom efterföljande hörna som går via Mackan's axel i underteknadsbröst och ut så vi kan rensa, där var det nära...
Ungeär 10 minuter från slutet återtar vi ledningen, det är Maurd som äntligen får utdelning! Sista 10minutrarna händer inte så mycket, det sista som händer är att GH får en hörna men GH missupfattar domaerns instruktioner och hinner inte komma till avslut innan dommaren blåser av matchen.

Riktigt skönt med seger även om det finns mycket att förbättra.
Jag tycker Grandien gör det bra, han är inte van att spela back men kom in i det riktigt bra i andra halvlek.
Extra + till Pertan som hade den otacksamma uppgiften att var avbyttare för back/halv gänget där bytes frekvensen var riktigt dålig (b.l.a undertecknad), men Pertan gör det bra och spelar säkert när han var inne.

Nu väntar träning onsdag 20:50-22 och nästa söndag spelar vi återigen mot GH, matchstart 16:45.